TOTTENHAM HALE ISLAND PAVILION
Menu
SCULLION
ARCHITECTS
Client
Competition (Runner up)
Location
London
Year
2018
Size
600sqm
Type
Commercial
TOTTENHAM HALE ISLAND PAVILION

Invited Competition | Runner-Up |

We were the only non-UK firm invited on a short list of six including Jamie Fobert Architects and Asif Kahn in a competition for a new pavilion building on a new Public Space, Ferry Square, as part of the Tottenham Hale redevelopment by Argent Related.

Competitors were asked to propose a new pavilion building and suggest a possible purpose.  Our proposal is based an elevated public room, a gift to the residents of the build-to-let apartments surrounding Ferry Square.

The room would be the equivalent of a Parlour - a place of a scale that offers somewhere to hold gatherings, use for birthdays, night classes, weddings, exhibitions, small public debates and group resident meetings.  It offers a generously sized public room not available to residents elsewhere for communal activities that are the interface between the community and the city.

The Parlour would sit in in an elevated position, over-looking Ferry Lane to the south and with a terrace surveying Ferry Square to the north, flooded with natural light and filled with plants under a tent-like ceiling.

Below, we proposed an extension of the public realm with a new street level space lending itself to a cafe/restaurant or retail provider onto Ferry Square.  The ground floor would become a highly flexible fluid space enveloped by the stone of Ferry Square on its floor, ceiling and three supporting piers that form the room.

Client
Competition (Runner up)
Location
London
Year
2018
Size
600sqm
Type
Commercial
TOTTENHAM HALE ISLAND PAVILION

Invited Competition | Runner-Up |

We were the only non-UK firm invited on a short list of six including Jamie Fobert Architects and Asif Kahn in a competition for a new pavilion building on a new Public Space, Ferry Square, as part of the Tottenham Hale redevelopment by Argent Related.

Competitors were asked to propose a new pavilion building and suggest a possible purpose.  Our proposal is based an elevated public room, a gift to the residents of the build-to-let apartments surrounding Ferry Square.

The room would be the equivalent of a Parlour - a place of a scale that offers somewhere to hold gatherings, use for birthdays, night classes, weddings, exhibitions, small public debates and group resident meetings.  It offers a generously sized public room not available to residents elsewhere for communal activities that are the interface between the community and the city.

The Parlour would sit in in an elevated position, over-looking Ferry Lane to the south and with a terrace surveying Ferry Square to the north, flooded with natural light and filled with plants under a tent-like ceiling.

Below, we proposed an extension of the public realm with a new street level space lending itself to a cafe/restaurant or retail provider onto Ferry Square.  The ground floor would become a highly flexible fluid space enveloped by the stone of Ferry Square on its floor, ceiling and three supporting piers that form the room.

Client
Competition (Runner up)
Location
London
Year
2018
Area
600sqm
County Dublin
Commercial
TOTTENHAM HALE ISLAND PAVILION

Invited Competition | Runner-Up |

We were the only non-UK firm invited on a short list of six including Jamie Fobert Architects and Asif Kahn in a competition for a new pavilion building on a new Public Space, Ferry Square, as part of the Tottenham Hale redevelopment by Argent Related.

Competitors were asked to propose a new pavilion building and suggest a possible purpose.  Our proposal is based an elevated public room, a gift to the residents of the build-to-let apartments surrounding Ferry Square.

The room would be the equivalent of a Parlour - a place of a scale that offers somewhere to hold gatherings, use for birthdays, night classes, weddings, exhibitions, small public debates and group resident meetings.  It offers a generously sized public room not available to residents elsewhere for communal activities that are the interface between the community and the city.

The Parlour would sit in in an elevated position, over-looking Ferry Lane to the south and with a terrace surveying Ferry Square to the north, flooded with natural light and filled with plants under a tent-like ceiling.

Below, we proposed an extension of the public realm with a new street level space lending itself to a cafe/restaurant or retail provider onto Ferry Square.  The ground floor would become a highly flexible fluid space enveloped by the stone of Ferry Square on its floor, ceiling and three supporting piers that form the room.

No items found.
No items found.
No items found.
MORE PROJECTS
View All